全方位動漫電玩評論站 方墨ACG Multi-angle Anime, Comic and Game critic web-zine since 2001

format Cafe 方墨茶館

查看: 2093|回復: 8

流行音樂節2012&活力日本展,參與歌手:JAM Project!

茶館伙計

疾風之孤狼

茶館熟客

小林さん最高!! 大好きだ!!(死). ...

看完後: 我沒眼花嘛...(汗)
竟然去到這個地步嗎...(驚)
行不改名,坐不改姓,來無蹤,去無影
究竟世界的扭曲點在哪?(笑) 回答我吧,阿姨!(爆)
(不是嗎,大家都萌蘿莉點解我不可以控阿姨啊!!XDXD  不過你們不會真是以為她只是普通的阿姨啊嗎~~=.=)

求關注...(汗)
twitter / facebook

茶館伙計

疾風之孤狼

而且在三月二十七日是活力日本展~
碎碎念  我的Google+

茶館嘉賓

怪人A

明明係亞洲音樂節....
人地派流行曲歌手參加....日本卻派Jam Project呢隊動畫band??@W@????

需然在下從來唔懷疑Jam既受觀迎程度,但係亞洲流行音樂節....
唔係應該派AKB或者Johnny又或者一隊J-Rock band比較make sense?XD
(需說家下日本JPop歌手好多都係唱動畫歌垠起朵.....

茶館伙計

方墨單車部(?)

人地派流行曲歌手參加....日本卻派Jam Project呢隊動畫band??@W@????

需然在下從來 ...
修行者dejavu 發表於 2012-2-25 23:51

唔,你咁講唔知點解我好想金爆來港,搵佢幾個扮成龍都幾夠娛樂性。(K-POP女跳舞又得XD)

茶館住客

無知一問,其實JAM project賣碟係咪已經多過大部份所謂當紅嘅日本歌手、組合......
my blog:
http://jcch-land.blogspot.com/

新論壇-無聊聊聊,歡迎參觀
http://moliuforum.net/discuz/index.php

茶館伙計

疾風之孤狼

早前曾在某網看過資料,JAM現在每隻碟的銷量都很差......大約只有千多二千。
可惜我忘記是哪一個網....
碎碎念  我的Google+

茶館熟客

其實「ACG歌曲」也是流行音樂,何況JAM Project是亞洲樂隊,那麼JAM Project參加「亞洲音樂節」沒有不妥。再者,JAM Project能夠參加此音樂節,可令「ACG歌曲」更融入大眾,讓大眾更了解「ACG歌曲」,甚至了解「ACG文化」。

茶館友好

大忙人(?)一個

唔,你咁講唔知點解我好想金爆來港,搵佢幾個扮成龍都幾夠娛樂性。(K-POP女跳舞又得XD) ...
小直 發表於 2012-2-26 09:12

金爆來港我都有興趣, 雖然最想聽還是那首「娘娘的」XD

不過還是最想PSYCHIC LOVER來港, 明明有侍劍SHOW但沒PSYLOVER是那門子的道理(喂
->雖然我覺得是行程問題同其他大人的理由.......(遠目