全方位動漫電玩評論站 方墨ACG Multi-angle Anime, Comic and Game critic web-zine since 2001

format Cafe 方墨茶館

查看: 1382|回復: 5

unformat 2014-06-08 第9回:乙女治療

茶館友好

信錯顧問

QQ
熱狗來了;聽眾點唱&找數服務;
孫老闆整機械人;索尼罪大滔天;而家啲靚仔真係好唔掂

主持:老C化、rb79f、骰魔、小直.嘉賓:拉維絲

收聽方法:

1:使用iTunes其他Podcast程式自動下載(建議)

2:滑鼠右鍵選另存新檔手動下載

大家亦可關注方墨官方推特以便第一時間得知有新節目可供收聽。

延伸閱讀:

前回提要:
1, 只許熱狗離題,不許路人抽水?

時事區:
2, 林慧思:衝入立法會守住門口的,還有社記阿牛、黃浩銘、有普通市民…
3, 扮中立的「新媒體」窒礙民意表達(某聽眾點唱)
4, 槍手女兒是彭順小三?

紳士區:
5, 保險套塞爆馬桶 英房產公司下令:禁止辦公室做愛

IT區:
6, 荷蘭機場搵銀行支票?
7, 孫老闆又學人整機械人?「Pepper」来年2月発売

ACG訃報區:
8, 索尼罪大滔天:日本国内向けのPSP®の出荷を2014年6月に完了いたします
恥笑:某本地科技資訊網站6/3報完PSV新色,第二日先引The Verge講PSP停售
9, ClariS、学業専念のためアリス卒業

乙女日本生活日常專題(二):
10, 乙女腐女篇:乙女vs腐女乙女向廢萌化
(老C化無授權代嘉賓吼叫:點解Wiki條乙女條目得咁短,腐女條目就咁詳盡架?!(翻桌)
11, 乙女生活篇:從すき家工潮講到而家啲靚仔真係好唔掂

*unformat內所有言論不代表方墨ACG立場
老C化的皮已收,無關方墨的請找信錯顧問

茶館嘉賓

紅色PSV?藍色PSV?頂溝埋出紫色啦!(敲碗
今集靚仔劣根性,死火中嗮………自我檢討中
雖說我身邊有比我更惡劣嘅人,不過我自己都仲係靚仔冇咩可以詳細評論,不過講真我自己都唔中意同同齡人來往,撒~

茶館友好

信錯顧問

QQ
君尋 發表於 2014-6-9 19:04
紅色PSV?藍色PSV?頂溝埋出紫色啦!(敲碗

佢係咁做我即刻籌旗買~!

茶館友好

信錯顧問

QQ
嚟,大家嚟食花生

見微知著,細嘅都搞唔掂,點靠你做大事…(煙

茶館嘉賓

一生一世為貓奴

難得有一集真是有個乙女解釋乙女和腐女的事,這一集特別有共鳴~~

茶館嘉賓

如果各位聽眾因為主持們的說話而對我有奇妙的幻想的話,那麼你們的夢會由我親手捏碎(握拳)