全方位動漫電玩評論站 方墨ACG Multi-angle Anime, Comic and Game critic web-zine since 2001

format Cafe 方墨茶館

查看: 4064|回復: 6

unformat 2014-08-23 第20回:為死狗立碑

茶館友好

信錯顧問

QQ
點可以丟低老婆?丹麥搭四萬蚊的士落羅馬;
福島米輸出再開;鑽鮑取火?支持正版像懲罰

主持:老C化、rb79f、骰魔、小直.亂入:月地

收聽方法:

1:使用iTunes其他Podcast程式自動下載(建議)

2:滑鼠右鍵選另存新檔手動下載

大家亦可關注方墨官方推特以便第一時間得知有新節目可供收聽。

延伸閱讀:

雜談區:
1, rb79f:鳥華
2, 小直:全港首部12.8米雙層巴士首航
3, 骰魔:M6 PRO_1.01_Firmware Update

訃報區:
4, 最強轉珠Puzzle & Dragons突然被App Store下架 (骰魔講兩句
5, 全球最大太陽能發電廠焚燒上千雀鳥(根本就係太陽砲所羅門,我嚟喇!
6, 萬三人抗議港鐵撞死狗 / 羅生門 / 紐約停2小時 / 英國又停2小時 / 小悅悅? / 強烈要求為死狗建碑立廟
7, 撞跌人誤當殺人拋糞坑變真害命

龍門任你擺區:
8, 叫不醒抱不動,消防指做法正確 / 消防員斥責:點可以丟低老婆 / 龍門任你擺
9, D100炒伍家廉 / 記協都話要跟 / 今次就係原則問題 / 早前商台炒李慧玲就係白色恐怖?

時事區:
10, 悉尼華人咖啡店主:我諗我啲白人客唔想自己杯咖啡係黑人沖嘅 / 澳洲礦業大亨狂言辱罵中國政府

趣聞區:
11, 臭魚炸彈襲擊瑞典音樂節 / 日本報導
12, 條條大路果然通羅馬:遊客丹麥飛€4,000的落羅馬

又想返日本區:
13, 福島米災後輸出再開,出口新嘅波
14, Citigroup打算撤出日本個人銀行服務市場

紳士區:
15, 憂鬱症最好的良藥!婦人每天看3小時A片,憂鬱症不藥而癒
16, 鑽鮑取火?

IT區:
17, [聽眾點唱] 包膜買到快艇巧hi針

ACG區:
18, 《黒子のバスケ》(影子籃球員)千面人嫌犯被判「4年6個月」徒刑&法庭現場實錄,請斟酌閱讀!
19, 富奸腰痛,Hunter又要停
20, [跟進] MANDARAKE失竊案,警視廳終拘捕一五旬疑犯 / 全相電視全公開w
21, [跟進] 雲遊棄入股《神魔》見財化水(撒花
22, [跟進] 又係全城Photo Hunt嘅時間:《熱血少年週刊》Vol.4隨書附送,普羅黨娘海報(不惜工本?

蟑螂區:
23, 支持正版像是被懲罰一樣

*unformat內所有言論不代表方墨ACG立場
老C化的皮已收,無關方墨的請找信錯顧問

茶館嘉賓

…………點解我躺著也中槍orz

茶館友好

信錯顧問

QQ
君尋 發表於 2014-8-26 13:18
…………點解我躺著也中槍orz

我哋有開你名咩 ^^a ?

茶館嘉賓

「君尋小朋友你檢討下啦」………………聽聞呢句你講嘅wor………………………

茶館友好

信錯顧問

QQ
君尋 發表於 2014-8-26 21:18
「君尋小朋友你檢討下啦」………………聽聞呢句你講嘅wor……………………… ...

噢,鎖你,錄嗰時唔夠瞓,完全忘記咗有咁講過 m(_._)m

咁下次叫你檢討嗰陣講君嘟小朋友好嘟尋小朋友好 ^^a

茶館嘉賓

老C化 發表於 2014-8-26 22:46
噢,鎖你,錄嗰時唔夠瞓,完全忘記咗有咁講過 m(_._)m

咁下次叫你檢討嗰陣講君嘟小朋友好嘟尋小朋友好 ^ ...

1.我接受主持意見,如果有任何女性板友有意與在下「檢討」,請PM在下洽談www
2.我恐妨主持講○君大家會聯想到某AB○君-_-||

茶館友好

信錯顧問

QQ
君尋 發表於 2014-9-3 21:26
1.我接受主持意見,如果有任何女性板友有意與在下「檢討」,請PM在下洽談www
2.我恐妨主持講○君大家會聯 ...

好,咁下次叫你檢討嗰陣就叫○尋啦