全方位動漫電玩評論站 方墨ACG Multi-angle Anime, Comic and Game critic web-zine since 2001

format Cafe 方墨茶館

查看: 1287|回復: 4

unformat 2014-08-31 第21回:又係最黑暗嘅一日

茶館友好

信錯顧問

QQ
蘿爆槍會導師頭;正太玩叔叔條嘢;
空少性侵乘客;MSN終於捨得死;英版古惑天皇

主持:老C化、rb79f、骰魔、小直

收聽方法:

1:使用iTunes其他Podcast程式自動下載(建議)

2:滑鼠右鍵選另存新檔手動下載

大家亦可關注方墨官方推特以便第一時間得知有新節目可供收聽。

延伸閱讀:

雜談區:
1, rb79f:Island East Markets / Q-Bay Burger
2, 老C化:新地蘋果脆 / 聲些喎~

訃報區:
3, 9歲蘿Uzi爆槍會導師頭 / 足本無修正
4. 灣仔碼頭今晚結束近半世紀服務

時事區:
5, 今日又係香港民主最黑暗嘅一日
6, 異見漫畫家遭封殺,誓不返國

趣聞區:
7, 3歲死囝仔,28樓空拋價值25萬現金財物
8, 正太玩弄整修工人的安全索
9, 港設9.3抗日紀念日
10, 少年火槍燒雞翼炸屋六傷

又想返日本區:
11, 連打4天50局不換投手,中京松井709球完投勝

紳士區:
12, 「手伸進我褲子摸」馬航空服員性侵乘客

IT區:
13, USBCondom rb按:USD$10?用HKD$10(或更少)買條兩芯USB線會唔會簡單啲?
14, 終於要說再見!MSN即將正式壽終正寢

ACG區:
15, PlayStation Home拜拜!2015年3月底全面停止運作
16, 宮崎駿獲奧斯卡終身成就獎

蟑螂區:
17, 英國版古惑天皇以為自己係首例
18, 卡普空告光榮脫褲魔索賠9億,股價就跌12億
19, Nico名曲《炉心融解》作者iroha(sasaki)原來都只係一隻版權蟑螂
20, 一條片被投訴就成閂大戶成個頻道,你話冇鬼阿鬼都唔信

*unformat內所有言論不代表方墨ACG立場
老C化的皮已收,無關方墨的請找信錯顧問

茶館嘉賓

>正太玩弄整修工人的安全索
據說煲緊喜羊羊

>PlayStation Home拜拜!2015年3月底全面停止運作
我居然記得佢玩過Macross F嘅演唱會-_-||
不過雖然我好很想要,但係我都冇PS3(′~`;)

茶館友好

信錯顧問

QQ
君尋 發表於 2014-9-3 21:13
>正太玩弄整修工人的安全索
據說煲緊喜羊羊

早就話喜羊羊很黃很暴力架啦XD
老C化的皮已收,無關方墨的請找信錯顧問

茶館住客

喜羊羊唔係禁播?

茶館嘉賓

小早川隆景 發表於 2014-9-5 03:03
喜羊羊唔係禁播?

細路:禁播咗咁耐終於有得睇!你條○○居然嘈住我!?…………我便是要剪你條○○啊!!!