全方位動漫電玩評論站 方墨ACG Multi-angle Anime, Comic and Game critic web-zine since 2001

format Cafe 方墨茶館

查看: 1187|回復: 12

EVA劇場版問題

茶館稀客

EVA劇場版問題

小弟年少無知 :cry: 在中一時用八十蚊高價買了隻eva劇場版閱語的 :cry: 但睇完之後真是極為失望 :evil: 竟然和我fd講的大大有出入......他說初號機會勁係到打殘個利利斯,扯埋條隻骨出泥 :twisted:
(我都覺得其怪隻eva01做咩閃泥閃去,爆完眼出泥又冇利頭爆黑球)
當時我真的對香港管制的vcd極度失望......
他隻eva是老翻,好似話係偷錄氣院的,而家失蹤左成5年都未搵番 :cry: 我都中五了,對這事仍緊緊於懷,想問下大大邊到有買埋這隻碟,不要對說是日本 :evil:......因為我都知......

茶館稀客

Re: EVA劇場版問題

[quote="A-Ki"]小弟年少無知 :cry: 在中一時用八十蚊高價買了隻eva劇場版閱語的 :cry: 但睇完之後真是極為失望 :evil: 竟然和我fd講的大大有出入......他說初號機會勁係到打殘個利利斯,扯埋條隻骨出泥 :twisted:
(我都覺得其怪隻eva01做咩閃泥閃去,爆完眼出泥又冇利頭爆黑球)
當時我真的對香港管制的vcd極度失望......
他隻eva是老翻,好似話係偷錄氣院的,而家失蹤左成5年都未搵番 :cry: 我都中五了,對這事仍緊緊於懷,想問下大大邊到有買埋這隻碟,不要對說是日本 :evil:......因為我都知......[/quotee]
你個fd騙你...

茶館稀客

下載同買都好容易....

下載:上網找找看吧XD
買:到旺角找找看吧XD

茶館稀客

>他說初號機會勁係到打殘個利利斯,扯埋條隻骨出泥

吹晒水.....=.=
我覺得你會失望,絕對係因為你對呢套野有太高期望

茶館友好

BravoCat

你講果隻盜錄版我都曾經擁有
但都係睇完一次後就失左蹤
我都係到中五先買番成套tv+movie dvd

茶館稀客

呵呵......我都預左...... :?
星一番去打鍋佢~ :twisted:
不過我亦唔排除被cut的可能性,因為實在可能太血腥。
"在莉莉絲內拳打腳踢,仲扯埋條骨出泥。"
中二程度到已有這樣的吹水能力,看來他的確是有吹水天份~

茶館稀客

[quote="ESCAFLOWNE"]你講果隻盜錄版我都曾經擁有
但都係睇完一次後就失左蹤
我都係到中五先買番成套tv+movie dvd[/quotec]
你講果隻盜錄版是否就是他所說的:
"在莉莉絲內拳打腳踢,仲扯埋條骨出泥。"

茶館友好

BravoCat

拳打腳踢?
沒有, 在lilith內我只看見赤裸的零坐在赤裸的真嗣小腹上(意味不明)

茶館新客

只要你對呢部野既期望無咁高,咁就唔會咁失望啦

我由睇動畫開始,就知道eva係名氣遠遠比實際高!

雖然最後都有睇,但係都唔失望,因為無期望過 :

茶館友好

[quote="ESCAFLOWNE"]拳打腳踢?
沒有, 在lilith內我只看見赤裸的零坐在赤裸的真嗣小腹上(意味不明)[/quote6]
仲有好多人~~kekeke

[OT]A-Ki 中五吧~ 看來要在中文(尤其別字和寫作上)上多多下苦功呢~~加油呀~~~(時空泡分離)[/OT]

茶館常客

[亂入]
你的"fd"也不是全錯,
只是對象不是lilith,
是eva-03(逃~)
[/亂入]
B

茶館部長

美食部主廚

你個fd將2號機被量產型「分屍」一段作出一廂情願式歪曲而已。

茶館稀客

呵呵~~~盡力la~(仲玩緊cs=,=")
佢成日都老吹,所以我次次見到佢都打鍋佢