全方位動漫電玩評論站 方墨ACG Multi-angle Anime, Comic and Game critic web-zine since 2001

format Cafe 方墨茶館

查看: 7084|回復: 16

龍之子 vs Capcom

茶館常客

龍之子 vs Capcom

http://www.gaforum.org/showthread.php?p=6852552#post6852552

這真是完全意想不到的組合.....

茶館常客

心頭立即冒出一句:
「行け、KARAS!」

茶館熟客

D-boy, 天空戦記シュラト, 未来警察....要出的話有排出......

茶館稀客

強烈希望機甲創世紀和功夫貓黨參戰.
B

茶館部長

美食部主廚

基本人物公開了....
Capcom:隆、春麗、蒼鬼(新鬼武者)、一文字伐、Morrigan、Alex
龍之子:大鷲之健、卡新、破裡拳、小雙俠1號、Dekkaman、黃金俠(!)

突然很期待黃金俠的插心口....(爆

[ Last edited by B on 2008-7-8 at 22:09 ]
我個blog
我有份嘅blog
宣傳下...現職(誤)

聲優病毒世衛標準等級2014(獨斷惡搞)
超5級:花澤病毒
第5級:釘宮病毒
第3級:雨宮病毒
第2級:竹達病毒(擴散停滯中)、能登病毒
第1級:茅野病毒(擴散停滯中)

茶館常客

宣傳片
http://www.nicovideo.jp/watch/sm3903440

整體感覺和marvel vs capcom廷相似
B

茶館部長

美食部主廚

衝擊!wii版推出決定!12月11日發售預定
勞煩連無線fight stick也一拼推出...
我個blog
我有份嘅blog
宣傳下...現職(誤)

茶館友好

BravoCat

都話實有鴉用架啦
但我要的係不死的乙羽~

茶館住客

有乞嚏大魔王::但好像家用版限定囧x4)
B

茶館部長

美食部主廚

Originally posted by 小早川隆景 at 2008-10-19 17:13:
有乞嚏大魔王::但好像家用版限定囧x4)

對,大魔王是家用版的,發表有家用版時就公開了。
我個blog
我有份嘅blog
宣傳下...現職(誤)

茶館住客

不知Capcom何時來過龍之子 vs Marvel:cool:

茶館常客

http://news.dengeki.com/elem/000/000/117/117795/

3名新角色.

龍之子:
イッパツマン(唔,這個不太意外)

CAPCOM:
ビューティフルジョー(之前有人猜想會出,想不到真的出來了.....)
想鐘サキ(哇,好冷門)
B

茶館部長

美食部主廚

一發男嗎,比意料之內更意料之內...
既然有想鐘...Jill跟哥般都應該有吧...
我個blog
我有份嘅blog
宣傳下...現職(誤)

2萬

4萬

茶館部長

原來超任版手掣都支援!不過就唔可以用Z制黎睇必殺技表,另外換左傳統既超必使用法唔多慣,搞到我成日都慣性兩個波。而且同傳統既出招法唔同,簡化到有唔多慣,都係想用番傳統既MVC系統比較好。
但小野大腐配卡新有冇搞錯?搵古谷徹丫嘛~(爆,春麗換左做折笠富美子。
多邊形畫面比想像中靚得多,冇用2D貼圖都一樣靚,而且保留動畫感,不過最後個波好鬼難打,反而中首領黃金俠唔算難打。

究竟有幾多隱藏角色出?
Canon is camera
Nikon is camera
But.......................................Leica is Leica

寫真日記無評連載中(?)
http://formatkidd.blogspot.com/

茶館常客

Originally posted by 傑特 at 2008-12-13 09:13 AM:
另外換左傳統既超必使用法唔多慣,搞到我成日都慣性兩個波。而且同傳統既出招法唔同,簡化到有唔多慣,都係想用番傳統既MVC系統比較好。

印象中由X-men vs street fighter那隻開始就已經是採用兩掣同按的方法來出超必的吧.

隱藏角色應該就家用版專用那四隻.
畢竟是新作,不會一次就拿太多角色出來.

話說有不少角色的ending都廷惡搞的,不少沒有參戰的作品和角色都有來湊熱鬧,不過作畫就.....