全方位動漫電玩評論站 方墨ACG Multi-angle Anime, Comic and Game critic web-zine since 2001

format Cafe 方墨茶館

查看: 2273|回復: 6

方墨第一次日K召集

茶館友好

裏方墨萌派-萌派三連星

之前曾有網友在這裏問及香港日本卡拉OK的資料,其實方墨本身都會定期搞唱K活動
今次想公開搞一次唱K活動,也可作一次交流~

日期:應是六月至七月的星期日,暫定21/6,28/6,5/7三個日子
時間:下午四時至八時,應因人數或有增加
地點:Music Box カラオケボックス
1F Universal House
230 Gloucester Rd
Wanchai, Hong Kong
費用:中房和大房的曲目最新最齊,該店是按房間收費,所以越多人去越平
中房:每小時 250(可容納2-8人)
大房:每小時 400(可容納3-16人)
以中房為例,若果六人成行,唱四小時,每人收費是250x4/6=166.66
按之前的經驗沒有其他收費(詳情當成行時我會打電話查詢)
曲目:http://www.clubdam.com/dam
各位可進以上網址,按歌手或歌曲查詢曲目號碼,只要BB cyber DAM(G-100)下有出現圈圈,便代表這首歌曲可供選擇

若各位有興趣,請回覆此主題並留下最理想的日期和時間,謝謝各位。

目前參加人數
Alex
B
小直
BlackF

茶館住客

網路閑人

個人建議...
不如夾錢租間可上網的上樓CAFE房... 再一齊玩《卡拉OK JOY SOUND》仲好啦~

應該會平D吧...
遊戲應該有創意;漫畫應該會完;小說不應該拖;生活應該和樂; 上列想法那個星球可以達成?

茶館友好

裏方墨萌派-萌派三連星

雖然係一個好提議,但無cafe房既音響設備和隔音設備可以比得上K房吧?

點樣香港無JOYSOUND系統....

茶館住客

網路閑人

我係講WII個隻遊戲啦...
當然, 前題係要有人有... 同埋能接受那支咪啦...

個間我覺得真係有D貴...

不過純建議啦~
遊戲應該有創意;漫畫應該會完;小說不應該拖;生活應該和樂; 上列想法那個星球可以達成?

茶館友好

裏方墨萌派-萌派三連星

我也知是遊戲,只是一般的CAFE房不適合用來唱K而已~

茶館熟客

這家不是最少要買一杯飲料嗎?

茶館友好

裏方墨萌派-萌派三連星

半年前去唱個陣唔駛,依半年唔知有無改到,book房個陣我會再問問
另一間J sound就要,而且貴好多,所以唔考慮